Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  GLAVNI IZBORNIK

O nama
Povijest kamelije
Kultura kamelija

Kamelije u Hrvatskoj
Kamelije u svijetu
Uzgajivači kamelija
Načini obrade osušenih kamelija
Kolumne, intervjui i članci
Projekti i inicijative
U posjeti atelieru
Poezija haiku
Najljepši vrtovi Europe i svijeta
Knjiga „Moj vrt - moj ponos"
Još nemate pristupnicu?

KORISNICI

Registracija korisnika
Zaboravili ste lozinku?

ADMINISTRIRANJE

Prijavite se
Izložba Hrvatskog društva kamelije u Ludbregu
Objavio: dgjurgja, Datum: 16. svibnja 2010. u 13:01

Izložba Kamelija – Cvijet nad cvjetovima na 14. Izložbi i sajmu cvijeća u Centru svijeta

Piše Darko Gjurgjan

Centar svijeta u Ludbregu? Još su stari Rimljani bili skloni tom mišljenju! „Zamišljeni i opisani krugovi zemaljski, na čijim se obodima i danas nalaze velike europske metropole …“ uvjeravaju me domaćini, ali ih ja ne mogu pratiti jer je moje znanje o povijesti i geografiji previše skučeno.

Izlazim iz kafića, na Trgu Svetog Trojstva i najednom – cvijeće! I to sve moguće! Ivančice, peralgonije, kadifice, begonije, neveni, lijepe kate, erike, pijetlove kreste, ciklame, dalije, karanfili, gerberi, suncokreti, vodenike, lantane, lava -nde, lobelije, potočnice, petunije, prkosi, jaglaci, cinerarije, verbene, cinije, maćuhice, kaktusi, bugenvilije, kamelije itd., itd.

Na 14. Sajmu cvijeća u Ludbregu, koji se je održao od 7. – 9. svibnja 2010., izložba Kamelija – Cvijet nad cvjetovima idealno se uklopila u galeriji Centrum Mundi na Trgu Svetog Trojstva. Zahvaljujemo se firmi MBM d.o.o. iz Zagreba, za uspješnu dekoraciju s kamelijama i postavi, koja je djelo Daria Pajtaka iz Varaždina

Ludbreg 9-5-10 005

 

Ludbreg 9-5-10 134   Ludbreg 9-5-10 135

 

Ludbreg 9-5-10 154   Ludbreg 9-5-10 020

 

Ludbreg 9-5-10 036     Ludbreg 9-5-10 030

 

Ludbreg 9-5-10 047   Ludbreg 9-5-10 046   Ludbreg 9-5-10 306
Kategorija: Izdvojeno, OstaloJedan komentar na “Izložba Hrvatskog društva kamelije u Ludbregu”

  1. Poštovani i dragi g. Gjurgjan

    Prije svega velika Vam hvala na lijepim riječima koje ste nam uputili vezano uz organizaciju izložbe i sajma cvijeća. Malo ste nas preduhitrili jer mi smo upravo Vama htjeli izraziti posebnu zahvalnost na suradnji oko izložbe kamelija. Bez Vaše, naravno i pomoći Vaše supruge Vesne, izložba kamelija ne bi izgledala tako. Jer upravo su Vaše slike upotpunile izložbu u slici i riječi. Svi koji su nešto znali o kameiji, mogli su svoje znanje upotpuniti informacijama koje su imali na panoima. Meni je to izgledalo tako prekrasno da bi i bez živih biljki bilo prelijepo i interesantno. No, ovako je jedno s drugim uistinu bilo više nego lijepo.
    Primili smo i HDK Novosti br. 11 u kojima ste vrlo interesantno i sveobuhvatno opisali sve što se tih dana događalo u Ludbregu. Ja sam te Vaše novosti proslijedila i na e-mail adresu g. Alena Sabola, našeg pročelnika za društvene djelatnosti, a pogotovo radi njegove usporedbe s izvješćima naših novinarki u Varaždinskim vijestima i Regionalnom vjesniku.

Ostavite komentar

Web stranica

Camellia ICS
Web Camellia registar
Thoby
Floorcoop