Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  GLAVNI IZBORNIK

O nama
Povijest kamelije
Kultura kamelija

Kamelije u Hrvatskoj
Kamelije u svijetu
Uzgajivači kamelija
Načini obrade osušenih kamelija
Kolumne, intervjui i članci
Projekti i inicijative
U posjeti atelieru
Poezija haiku
Najljepši vrtovi Europe i svijeta
Knjiga „Moj vrt - moj ponos"
Još nemate pristupnicu?

KORISNICI

Registracija korisnika
Zaboravili ste lozinku?

ADMINISTRIRANJE

Prijavite se
O nama

 


Tko smo, što smo?

 

Pred vama su web stranice, posvećene kameliji,  po prvi puta u našoj zemlji!

 

Hrvatsko društvo kamelije je nevladina i neprofitna udruga osnovana daleke 1995. a mali kozmetički zahvati, odnosno, nadopunjavanje Statuta i ostalih akata, izvršeno je 2008. godine.

 

Statut kaže da je cilj udruge širenje znanja o kameliji. Mi smo se okupili da nešto naučimo o tom plemenitom i nježnom cvijetu toliko karakterističnom za Daleki istok,  a sada i cijeli svijet.

 

Ovako smo posložili naše zadatke:

 

Cilj je udruge upoznavanje te biljke, širenje znanja o kameliji,  promoviranje cvijeta kamelije, sadnja kamelije u vrtove i gradske parkove u našoj zemlji. Želimo naći, berem jednog rasadničara – proizvođača kamelija. Ostali ciljevi su: ekologija, naglašavanje prirodnih vrijednosti okoliša, zaštita autohtonog bilja, tradicijskih vrtova, povijesnih i ostalih perivoja.

 

Strategija je izrada biltena, web stranice, prikupljanje, izučavanje i skupljanje podataka o kameliji, pisanje stručnih i popularnih članka i knjiga, organiziranje izložbi  o kameliji, prezentacije i organiziranje seminara o kamelijama, suveniri, izrada studija o uređenju povijesnih i ostalih perivoja i njihovo predlaganje nadležnim tijelima (na državnoj i lokalnoj razini), suradnja s drugim udrugama sličnih ciljeva u zemlji i inozemstvu.  

 

A od tekućih poslova, osim pripreme ovih web stranica, radimo na izložbi Hrvatskog društvo kamelije pod nazivom Kamelija – Cvijet nad cvjetovima. Izložba će biti postavljena u Zagrebu, Opatiji, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Puli a zatim u Varaždinu, Osijeku i Slavonskom Brodu.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite kao članovi u Hrvatsko društvo kamelije! Bilo u podupirajuće članstvo, bilo u aktivno članstvo uplatom 25 kuna godišnje članarine (odnosi se za 12 mjeseci). Pišite nam kritike, eventualno pohvale, prijedloge za poboljšanje rada društva ili samo o kameliji i o vašem odnosu prema tom zadivljujućem cvijetu.

 

Nadamo se da ćete uživati u pregledavanju ovih web stranica!

 

                                                                                Darko Gjurgjan 
                                                                             Predsjednik društva

Camellia x 'Illumination' (1)-web

Camellia ICS
Web Camellia registar
Thoby
Floorcoop